Agentiile de turism ofera excursii de Revelion atit pentru cei care doresc sa faca plaja, cit si pentru cei care vor multa zapada. Cererea este mai mare pentru destinatiile calde.

Operatorii prezenti la Tirgul International de Turi
Agentiile de turism ofera excursii de Revelion atit pentru cei care doresc sa faca plaja, cit si pentru cei care vor multa zapada. Cererea este mai mare pentru destinatiile calde.

Operatorii prezenti la Tirgul International de Turism spun ca cele mai cerute destinatii sint Tunisia, Egipt si Dubai. Exista solicitari si pentru marile orase europene, precum Praga, Paris sau Viena. In Tunisia, un sejur de sapte nopti in regim all-inclusive in Hammamet costa peste 520 de euro. In Maroc, un circuit de noua zile care include vizitarea unor orase precum Casablanca, Rabat sau Marrakech, sau a unor obiective istorice (orase medievale, ruine din vremea romanilor, fortarete berbere, monumente musulmane), costa 950 de euro, bani in care nu sint incluse taxa de aeroport si transferul aeroport-hotel-aeroport. O alta varianta o constituie Dubaiul, care este insa ceva mai scump. Un sejur de Revelion intr-un hotel de doua stele costa 680 de euro, in vreme ce pentru trei stele se vor plati 750-825 de euro.

Oferta egipteana

Egiptul este una dintre cele mai cautate destinatii de Revelion. Un sejur de o saptamina intr-un hotel de trei stele din Hurghada in regim all-inclusive costa in jur de 440 de euro, in vreme ce pentru un hotel de patru stele pretul ajunge la 480-500 de euro. Cei care vor mai mult confort pot opta pentru un hotel de cinci stele, unde preturile pentru un sejur all-inclusive ajung la 600 de euro. In El Gouna, un sejur intr-un hotel de trei stele costa 400 de euro, intr-unul de patru stele - 460 de euro, in vreme ce la cinci stele se ajunge si la 600 de euro. In Sharm el Sheikh pretul ajunge la peste 750 de euro pentru o saptamina intr-un hotel de patru stele, cu demipensiune, in vreme ce pentru unul de cinci stele se ajunge la peste 850 de euro. Cei care vor sa mearga in Egipt pot opta si pentru o croaziera care costa intr 535 de euro si 690 de euro. Acest program include si vizitarea principalelor obiective istorice.

Petrecere la Paris

Orasele europene sint si ele printre cele mai cerute destinatii pentru petrecerea Revelionului. O vacanta de sase zile la Budapesta costa peste 285 de euro, pret in care intra micul-dejun si cina festiva de Revelion. Un sejur de sase zile, in perioada Revelionului la Paris, presupune o cheltuiala de 520 de euro, bani in care intra, pe linga cazare, doar micul-dejun. Reprezentantii agentiilor de turism spun ca anul trecut s-au vindut foarte bine si pachetele pentru Praga, care costa in jur de 350 de euro de persoana pentru un sejur similar cu cel din oferta pentru Paris, Roma - 490 de euro, ori Barcelona, care costa 500 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.