Caravana Radio Romania Actualitati a plecat pentru a noua oara in acest an, prin tara, ajungand, vineri, 20 octombrie, la Turda si Campia Turzii. Intr-o editie speciala de doua ore, transmisa in direct, realizatorii emisiunii "Obiectiv Romania" au "r
Caravana Radio Romania Actualitati a plecat pentru a noua oara in acest an, prin tara, ajungand, vineri, 20 octombrie, la Turda si Campia Turzii. Intr-o editie speciala de doua ore, transmisa in direct, realizatorii emisiunii "Obiectiv Romania" au "radiografiat" aceasta zona, intr-un an in care, pentru prima data, cei doi colosi industriali din industria sarmei si din cea a sticlei au realizat profit. In cazul societatii "Industria Sarmei" - Campia Turzii, cheia succesului pare sa fi fost, asa cum au afirmat in timpul emisiunii liderii sindicali si reprezentantii investitorului rus, protocolul incheiat intre cele doua parti, act ce a permis modificarea contractului de privatizare.
Sindicalistii au inteles ca pentru a mentine locurile de munca pentru o mare parte a locuitorilor din zona Ariesului trebuie sa coopereze cu patronatele si au acceptat disponibilizarea a 500 de muncitori. Ei au cerut, insa, modernizarea sectiilor din fabrica si cresterea salariilor pentru cei care raman. Si "Fabrica de Sticla" Turda a fost restructurata: din 6 sectii, cate erau inainte de 1989, s-a ajuns la o singura hala de prelucrare manuala a sticlei. Disponibilizarile s-au tinut lant si aici, astfel incat din 6000 de angajati in 1990 au mai ramas doar 650. Cu toate acestea, fabrica produce in exclusivitate pentru export, iar anul 2006 este primul in care a obtinut profit.
Cea de-a zecea editie speciala "Obiectiv Romania" va fi transmisa in direct la Radio Romania Actualitati, vineri, 3 noiembrie, incepand cu ora 16:15, in direct de la Nehoiu, judetul Buau - zona cu mediu economic inchis si afectata de alunecarile de teren din ultimii 3 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.