Doi fosti premieri pakistanezi, Benazir Bhutto si Nawaz Sharif, s-au aliat, urmind sa candideze la viitoarele alegeri, pentru a-l da jos pe Pervez Musharraf.

Benazir Bhutto si Nawaz Sharif, fosti rivali politici, traiesc in exil, dar s
Doi fosti premieri pakistanezi, Benazir Bhutto si Nawaz Sharif, s-au aliat, urmind sa candideze la viitoarele alegeri, pentru a-l da jos pe Pervez Musharraf.

Benazir Bhutto si Nawaz Sharif, fosti rivali politici, traiesc in exil, dar s-au intilnit la Londra pentru a discuta posibilitatea de a se intoarce in tara, pentru a participa la alegerile din 2007. Ambii traiesc in prezent in exil - Bhutto a fugit din tara pentru a nu fi obligata sa raspunda pentru acuzatii de coruptie, iar Sharif a fost inlaturat de la putere de Pervez Musharraf printr-o lovitura de stat militara, in 1999. Presa speculase ca Benazir Bhutto s-a intilnit cu actualul prim-ministru pakistanez pentru a se asigura ca se poate intoarce in tara fara a risca repercusiuni, insa Bhutto a negat orice intilnire. Ea s-a aliat cu Sharif in luna mai a acestui an, angajindu-se sa restabileasca democratia in Pakistan.

Cei doi sint liderii principalelor partide de opozitie laice din tara. "Musharraf nu ar trebui sa aiba dreptul de a influenta alegerile. Avem indoieli si suspiciuni foarte serioase ca el ar urma sa organizeze alegeri libere si corecte", a declarat Sharif. Pakistanul este acuzat din ce in ce mai frecvent de incalcari ale drepturilor omului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.