Chelsea si Barcelona s-au intalnit miercuri seara pentru a cincea oara in ultimii doi ani, cu londonezii dornici de revansa dupa ce au fost eliminati anul trecut in "optimi". Mourinho a lasat pe banca jucatorii de creatie si i-a trimis in teren pe ce
Chelsea si Barcelona s-au intalnit miercuri seara pentru a cincea oara in ultimii doi ani, cu londonezii dornici de revansa dupa ce au fost eliminati anul trecut in "optimi". Mourinho a lasat pe banca jucatorii de creatie si i-a trimis in teren pe cei cu multi muschi, linia mediana a gazdelor fiind alcatuita din Essien, Lampard, Ballack si Makelele, iar in fata a mizat pe doua varfuri de clasa, Drogba si Sevcenko. Astfel, Chelsea a fost foarte greu de depasit, doar Messi reusind in cateva randuri sa puna in dificultate apararea gazdelor, insa l-a oprit sa marcheze Hilario, cel de-al treilea portar al lui Mourinho, care a aparat excelent la prima sa aparitie in Liga, fortata de accidentarile grave suferite de Cech si de Cudiccini. Ca de obicei, un astfel de derby a fost decis de o executie personala de exceptie, marcator Drogba, sut senzational din marginea careului dupa o preluare care a derutat axul central al catalanilor. La finalul partidei, bucuria gazdelor a fost masurata, fiindca in preziua meciului gruparea londoneza a a pierdut un angajat. Victoria Buchanan, in varsta de 28 de ani, a fost lovita marti de un camion la cateva sute de metri de "Stamford Bridge", in timp ce se indrepta spre serviciu, iar echipa si antrenorul au tinut sa fie alaturi de rudele acesteia. "Dedic golul intregii ei familii", a spus Drogba, adaugandu-i pe lista sa si pe cei doi portari ai lui Chelsea aflati in spital. "Aveam nevoie de trei puncte pentru Petr si Carlo si pentru fata care a murit si lucra la Chelsea", a spus atacantul ivorian. Mourinho a povestit ca Buchanan era o fata incantatoare. "Trebuie sa ne gandim la multe astazi pentru familia Victoriei", a afirmat Mourinho. "A fost un meci dificil, dar noi am jucat bine, atat individual, cat si colectiv. Am meritat cele trei puncte. Vrem sa terminam primii in grupa", a spus portughezul despre meci, neuitand sa-l felicite pe Hilario, "care a primit curaj de la echipa si a dat inapoi acelasi lucru". De partea cealalta, Rijkaard, care se vede egalat la puncte de Werder Bremen, s-ar multumi acum si cu locul secund in grupa. "Drogba a schimbat cursul meciului. Suntem increzatori ca rezultatele noastre ne vor permite sa trecem de faza grupelor. Trebuie sa ne calificam, nu conteaza daca o vom face de pe primul loc sau al doilea. Chelsea este o echipa buna, foarte bine organizata, cu o defensiva foarte buna, excelenta pe contraatac si foarte puternica mental. A meritat victoria", a spus Rijkaard. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.