Compania Radox Bucuresti va incepe anul viitor constructia unui ansamblu rezidential in valoare de 12 milioane euro, situat in zona de nord a Capitalei, a declarat directorul general, Cornel Rosu, citat de Mediafax. "Am cumparat deja un teren de 18.5

Compania Radox Bucuresti va incepe anul viitor constructia unui ansamblu rezidential in valoare de 12 milioane euro, situat in zona de nord a Capitalei, a declarat directorul general, Cornel Rosu, citat de Mediafax. "Am cumparat deja un teren de 18.500 de metri patrati in zona lacului Grivita si speram ca in luna martie a anului viitor sa incepem constructia unui complex de sapte blocuri de locuinte si 14 vile", a anuntat directorul Radox.
Proiectul dezvoltat, ce reprezinta intrarea pe piata de real-estate a companiei, va fi finantat din surse proprii si credite bancare.

Investitii de 1,5 milioane de euro

Cunoscut ca producator de radiatoare si importator de echipamente de incalzire si climatizare, Radox si-a exprimat intentia de a creste productia de radiatoare, in urmatorii doi ani, la 300.000 de unitati, fata de 170.000 de unitati in acest an.
"Anul viitor, vom investi circa 1,5 milioane euro pentru constructia unei noi hale de productie, de 2.000 mp, care va fi utilata atat pentru productia de radiatoare, cat si pentru realizarea unui produs nou pentru sistemele de incalzire. Noua unitate si cresterea retelei de distributie ne vor face sa atingem cifra propusa", a afirmat Rosu.

20 mil. euro, cifra de afaceri in 2007

Compania, detinatoare a doua unitati de productie, in Bucuresti si Campulung Muscel, estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de circa 15 milioane euro, in crestere fata de nivelul realizat anul trecut, dar sub estimarile initiale, care prevedeau o cifra de afaceri de 20 milioane euro.
"Vom incerca sa atingem nivelul de 20 milioane euro in 2007", a spus Rosu.
Cifra de afaceri a Radox este impartita in proportii egale, de 50%, intre vanzarile de radiatoare si de sisteme pentru incalzire si climatizare.

Radox, activitati si in domeniul constructiilor

Din totalul vanzarilor de sisteme de incalzire, circa 80-90% au reprezentat vanzarile pentru proiecte rezidentiale si hale industriale, iar pe segmentul radiatoarelor circa 95% din vanzari reprezinta radiatoarele de baie. Desi nu detine o retea proprie de distributie, Radox colaboreaza cu aproximativ 300 de distribuitori la nivel national.
Potrivit lui Rosu, aproximativ 15% din cifra de afaceri din acest an s-a datorat extinderii retelei de distributie.
Exporturile in state ca Anglia, Italia, Germania, Franta, Islanda si Irlanda au reprezentat aproximativ 80% din vanzarile de radiatoare, realizate in acest an. Pentru anul viitor, compania estimeaza o crestere cu 25% a vanzarilor la export, pe fondul majorarii productiei.
Firma desfasoara activitati si in domeniul constructiilor, realizand in acest an mai multe proiecte, printre care o cladire de birouri si un depozit cu suprafata de 2.500 mp si un complex de vile la Snagov.
Compania a inregistrat pe segmentul constructiilor o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro, care nu este inclusa in rezultatele anuntate pentru vanzarile de radiatoare si sisteme de incalzire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.