Ministrul Agriculturii nu a avizat raportul Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, potrivit caruia Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) nu a sanctionat firmele care depasesc cotele de pescuit pentru sturioni, cerand aprof
Ministrul Agriculturii nu a avizat raportul Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, potrivit caruia Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) nu a sanctionat firmele care depasesc cotele de pescuit pentru sturioni, cerand aprofundarea verificarilor.
"Gheorghe Flutur l-a desemnat pe secretarul de stat pentru dezvoltare rurala, Danut Apetrei, pentru a coordona o analiza in ceea ce priveste activitatea de pescuit si acvacultura din Romania", se arata in comunicatul MAA.
Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a acuzat ANPA ca a favorizat anumite "grupuri de interese" din Delta Dunarii, emitand ilegal, in favoarea Organizatiei Pescaresti de Producatori Dunarea de Jos, o autorizatie speciala pentru capturarea de sturioni destinati reproductiei.
Echipa de control a Ministerului Agriculturii a propus, de asemenea, suspendarea ordinului prin care pescuitul de sturioni a fost interzis, pe o perioada de 10 ani, considerand ca ANPA nu indeplineste mai multe conditii necesare respectarii interdictiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.