Conducerea Camerei Deputatilor a decis, ieri, sa amane pentru saptamana viitoare dezbaterea in plen a proiectului de lege privind Agentia Nationala pentru Integritate. Initial, proiectul ar fi trebuit sa fie discutat astazi in plenul Camerei, dar lid
Conducerea Camerei Deputatilor a decis, ieri, sa amane pentru saptamana viitoare dezbaterea in plen a proiectului de lege privind Agentia Nationala pentru Integritate. Initial, proiectul ar fi trebuit sa fie discutat astazi in plenul Camerei, dar liderii grupurilor parlamentare au apreciat ca raportul Comisiei juridice, care a avizat proiectul, a fost distribuit prea tarziu parlamentarilor pentru a mai fi dezbatut saptamana aceasta. Liderii grupurilor parlamentare au invocat Regulamentul Camerei, care prevede ca rapoartele trebuie distribuite cu trei zile inainte de dezbaterea lor in plen.
Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu (PSD), a apreciat ca prezenta deputatilor in ziua de luni, cand se va dezbate proiectul de lege privind ANI, va fi mai buna decat la sfarsitul saptamanii. "Este mai bine ca proiectul se va dezbate saptamana viitoare, luni. Pentru ca e mai buna prezenta luni decat joi", a explicat Munteanu.
Proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate este considerat prioritate legislativa pentru integrarea europeana si a fost depus de Guvern, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, la Camera Deputatilor. Proiectul a fost modificat substantial de Comisia juridica a Camerei Deputatilor, prin votul PC, PRM, PSD, PNL si al UDMR, spre nemultumirea ministrului Justitiei, Monica Macovei. Critici au fost aduse si de mai multe ONG, care au cerut rediscutarea documentului in comisii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.