CNSAS se opune, in principiu, initiativei BOR prin care clerul doreste ca dosarele de Securitate ale preotilor sa fie studiate in mediu eclesial si nu de catre institutie, dupa ce Colegiul a discutat, in sedinta de marti, pe marginea acestui subiect.
CNSAS se opune, in principiu, initiativei BOR prin care clerul doreste ca dosarele de Securitate ale preotilor sa fie studiate in mediu eclesial si nu de catre institutie, dupa ce Colegiul a discutat, in sedinta de marti, pe marginea acestui subiect. "A fost o discutie de principiu, intrucat nu ne-a parvenit oficial vreo propunere a cuiva in acest sens. Curentul majoritar de opinie in Colegiu este de respingere a unei astfel de initiative", au declarat surse din CNSAS. Potrivit acestor surse, pentru ca proiectul vehiculat din ce in ce mai des de preoti sa fie aplicat este necesara o modificare legislativa, propusa deja de o serie de parlamentari PSD, printre care si Gabriel Oprea. "Este nevoie in mod cert de o modificare legislativa. In cazul in care o astfel de propunere ar ajunge la Parlament, prin Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul ar trebui sa primim si noi o nota de fundamentare si sa ni se ceara un punct de vedere. Abia atunci Colegiul va vota pe aceasta tema. Pana atunci nu pot avea loc decat discutii de principiu", au mai declarat sursele citate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.