Compania aeriana de low-cost Blue Air va opera, incepand cu 29 octombrie, primele zboruri externe si interne de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, lansand totodata si clasa tarifara Connect - care permite pasagerilor sa calatoreasca gratuit pan
Compania aeriana de low-cost Blue Air va opera, incepand cu 29 octombrie, primele zboruri externe si interne de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, lansand totodata si clasa tarifara Connect - care permite pasagerilor sa calatoreasca gratuit pana in Capitala daca au bilet extern cu plecare din Bucuresti.
Potrivit declaratiilor directorului de marketing al companiei, Florentina Ivan, citata de Mediafax, preturile biletelor pentru zborurile pe relatia Cluj-Napoca - Bucuresti si Cluj-Napoca - Valencia pornesc de la un euro, plus taxele de aeroport.
"Cu ocazia lansarii curselor de la Cluj-Napoca, initiem o noua clasa tarifara - Connect - care permite pasagerilor sai sa calatoreasca gratuit pana la Bucuresti daca au cumparat un bilet extern cu plecare din Bucuresti", a afirmat Florentina Ivan, precizand ca, in urma introducerii noilor curse, s-ar putea reduce numarul pasagerilor din zona Clujului care preferau sa ia avioane de pe aeroportul din Budapesta. "Am ales Valencia ca destinatie, deoarece in acea parte a Spaniei locuiesc si lucreaza foarte multi romani din zona Clujului si a judetelor invecinate", a declarat Ivan.
In cadrul aceleiasi conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca autoritatile judetene vor investi in modernizarea aeroportului, urmand ca in anul 2007 sa inceapa construirea unui nou terminal de pasageri, precum si a unuia Cargo, pentru marfa.
"Avem o crestere a numarului de pasageri de 20% fata de anul trecut pe primele noua luni, iar numarul pasagerilor pe curse charter, turistice, a crescut cu 143%. Am primit promisiuni de la Guvern ca vom primi anul viitor 100 de miliarde de lei vechi, la care se vor adauga alte zeci de miliarde din partea Consiliului Judetean si a Consiliului Local Cluj-Napoca", a subliniat Nicoara.
Blue Air anunta marti ca, incepand cu data de 17 noiembrie, sunt disponibile spre vanzare bilete la zborurile Bucuresti-Istanbul si retur la pretul de 40 euro/segment+taxe. Ruta Bucuresti-Istanbul-Bucuresti va fi operata cu 3 frecvente saptamanale, in zilele de luni, miercuri si vineri.
Blue Air si-a inceput activitatea in decembrie 2004 si are o flota formata din trei aeronave de tip Boeing 737, seriile 300 si 500, cu capacitati cuprinse intre 144 si 123 de locuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.