Dosarele demnitarilor de la CNSAS nu vor putea fi afisate pe pagina de Internet a institutiei. Decizia a fost luata de catre Comisia juridica a Camerei Deputatilor, pe motiv ca un asemenea procedeu este neconstitutional deoarece incalca dreptul la vi
Dosarele demnitarilor de la CNSAS nu vor putea fi afisate pe pagina de Internet a institutiei. Decizia a fost luata de catre Comisia juridica a Camerei Deputatilor, pe motiv ca un asemenea procedeu este neconstitutional deoarece incalca dreptul la viata privata al titularilor dosarelor. Juristii din Camera au avizat negativ o initiativa legislativa a deputatului PNL Gabriel Sandu, dupa care afisarea pe Internet a continutului dosarelor demnitarilor ar usura munca celor din Colegiu si ar face mai transparenta activitatea acestuia.
Reprezentantii PSD si PRM din Comisie au obiectat in privinta constitutionalitatii proiectului de lege, iar pozitia lor a fost insusita chiar si de un coleg de partid al initiatorului, anunta agentia Rompres. Astfel ca votul a consemnat opt impotriviri fata de proiect, patru voturi favorabile si trei abtineri. De altfel, nici Executivul nu a fost de acord cu prevederile initiativei, avizul negativ intemeindu-se pe faptul ca publicarea unor documente care ofera date cu privire la viata privata constituie o incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale. Vicepresedintele Comisiei juridice, Cornel Stirbet (PNL), a aprobat acest punct de vedere si a mentionat ca, oricum, ordonanta de modificare a Legii CNSAS se afla in faza finala a dezbaterii. Proiectul lui Sandu trebuia sa fie evaluat si de catre deputatii din Comisia de aparare, dar acestia nu s-au prezentat la lucrari. In consecinta, Comisia juridica a analizat singura proiectul de lege, ca sa-l poata trimite pe agenda discutiilor in plen. Unul dintre motive ar fi si faptul ca exista riscul ca textul sa treaca prin aprobare tacita, termenul legal de adoptare expirand la 25 octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.