Compania Rompetrol va inlocui incepand de saptamana viitoare gama de carburanti Euro 3, comercializati in reteaua proprie de distributie, cu Euro 4, in conformitate cu standardele europene, care vor deveni obligatorii pentru Romania prin aderarea la
Compania Rompetrol va inlocui incepand de saptamana viitoare gama de carburanti Euro 3, comercializati in reteaua proprie de distributie, cu Euro 4, in conformitate cu standardele europene, care vor deveni obligatorii pentru Romania prin aderarea la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007.
Rompetrol a lansat ieri Efix, un nou tip de benzina si motorina, care, potrivit reprezentantilor companiei, respecta toate specificatiile impuse de standardul european EN 228, are o cifra octanica de 95 si corespunde celor mai recente norme de poluare, fiind testat de mai multe institute internationale de specialitate. Potrivit directorului general al Rompetrol Downstream, Paul Pop, pretul noilor produse va varia intre 3,36 lei si 3,38 lei noi. "Noul tip de carburanti - benzina Efix si motorina Efix Diesel - ar fi trebuit sa coste in mod normal cu 1.000 lei vechi mai mult, dar va costa in medie cu 200-400 lei peste pretul standard", a declarat Paul Pop.
In maximum doua luni, Rompetrol va scoate pe piata motorina Euro 5, iar Efix va ramane motorina de baza, a spus Pop, subliniind ca se asteapta ca vanzarile sa ramana la fel in urmatoarele doua luni, dupa introducerea noilor carburanti, urmand sa creasca ulterior cu 10-20%.
Noua gama de carburanti se va comercializa in toate cele peste 260 de benzinarii pe care le opereaza Rompetrol Downstream (proprii, parteneri si Express). De asemenea, din aceasta luna in reteaua companiei vor fi gasite doar produse conforme cu standardul de poluare Euro 4, dupa ce portofoliul de carburanti a fost modificat. Astfel, Premium E Plus va deveni Premium E4, Euro Standard fara plumb (Euro 3) va fi retras, Euro Plus fara plumb a devenit, in urma adaosului de aditivi, Efix, iar Euro Super 98 va fi pastrat. In ceea ce priveste mototrina, Euro 3 a devenit Efix Diesel, iar Super Euro 4 va fi comercializat in continuare.
Potrivit reprezentantilor Rompetrol, investitia in noua gama de produse se ridica la 100 de mii de dolari, suma care a fost alocata aditivilor si automatizarii, in timp ce campania de lansare a Efix a necesitat o investitie de 1 milion de euro.
Potrivit prognozei furnizate de companie, Rompetrol Dowstream va atinge la sfarsitul acestui an o cifra de afaceri de circa 685 milioane dolari, in crestere cu 37% fata de 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.