Finlanda a introdus temporar, de saptamana trecuta, controale la frontierele interne. Masura a fost luata pentru asigurarea securitatii intalnirii sefilor de stat si de guvern care va avea loc la Lahti, la 20 octombrie a.c.. Pentru a nu pune in peric
Finlanda a introdus temporar, de saptamana trecuta, controale la frontierele interne. Masura a fost luata pentru asigurarea securitatii intalnirii sefilor de stat si de guvern care va avea loc la Lahti, la 20 octombrie a.c.. Pentru a nu pune in pericol reuniunea, Finlanda a decis sa reintroduca, pe o perioada limitata, controalele la frontierele interne.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), incepand cu 9 octombrie si pana la 21 octombrie a.c., autoritatile finlandeze efectueaza controale punctuale, la granitele interne, pe baza analizei de risc. Introducerea temporara a controlului la frontierele Finlandei nu afecteaza regimul calatoriilor cetatenilor romani care intentioneaza sa se deplaseze in Spatiul Schengen si, implicit, pe teritoriul statului finlandez.
IGPF a reamintit ieri cetatenilor romani care vor merge, in perioada mentionata, in Finlanda, ca una dintre cele mai importante responsabilitati ale acestora in timpul calatoriilor in strainatate este respectarea legislatiei statului in care se afla, precum si scopului pentru care li s-a acordat dreptul de a intra si, dupa caz, de a ramane pe teritoriul statului respectiv. Acest lucru se face doar in conditiile stabilite prin legislatia tarii respective sau prin documentele internationale incheiate cu Romania.
In baza relatiilor de colaborare cu autoritatile statelor Schengen, politistii romani de frontiera vor oferi sprijinul necesar pentru asigurarea securitatii unui astfel de eveniment, inclusiv prin efectuarea, inca de la granita romana, a unor controale ferme fata de persoanele care se vor deplasa in Finlanda, in intervalul de timp amintit. Conducerea Politiei Romane de Frontiera a precizat ieri ca aceste masuri au rolul de a-i determina pe romanii care vor ajunge in Finlanda sa respecte legislatia interna si internationala in vigoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.