Institutia americana National Highway Transport Safety Administration (Administratia Nationala pentru Siguranta Transportului sau NHTSA) a acordat modelului Audi Q7 nota maxima de 5 stele pentru doua teste separate.
NHTSA a acordat si calific

Institutia americana National Highway Transport Safety Administration (Administratia Nationala pentru Siguranta Transportului sau NHTSA) a acordat modelului Audi Q7 nota maxima de 5 stele pentru doua teste separate.
NHTSA a acordat si calificativul 4 stele pentru siguranta la rasturnare, cel mai bun scor inregistrat de un SUV. Aceste rezultate fac din Audi Q7 un automobil extrem de sigur in categoria sa, in opinia expertilor in siguranta americani.
Performantul SUV fabricat de marca cu patru inele a fost supus la doua crash-teste de catre NHTSA: o coliziune frontala la 56 km/h si o coliziune laterala cu o bariera mobila la viteza de 62 km/h.
Cerintele NHTSA sunt chiar mai stricte decat cerintele legale din SUA. Valorile inregistrate la teste atat pentru cel de la volan, cat si pentru pasagerul din fata, la coliziune frontala si laterala satisfac criteriile pentru un scor de cinci stele. Acestea au fost unele dintre cele mai bune rezultate pentru un autovehicul din clasa sa.
Audi Q7 satisface si standardele pentru siguranta activa. Este echipat cu sistem ESP de ultima generatie, cu functii de asistare a franarii, pornire in rampa si stabilizare la rasturnare.
Sistemul de monitorizare a schimbarii de banda si ultima generatie de cruise-control adaptiv completeaza lista de echipamente optionale. Acest ultim sistem franeaza automat masina, pana la oprire, daca este nevoie.

Despre NCAP

NCAP este un acronim de la "New Car Assessment Program". NCAP a fost infiintat in 1978 cu scopul de a informa clientii despre problemele de siguranta ale autovehiculelor. In SUA, acesta mai este cunoscut sub numele "government 5-star ratings" si este un program National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), organizatie in cadrul U.S. Department of Transportation cu peste 35 de ani de experienta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.