Liderii turci incearca sa previna un boicot comercial impotriva produselor frantuzesti. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan (foto) a fost inteles gresit de cetatenii turci, care au decis sa boicoteze produsele frantuzesti, dupa ce liderul exec

Liderii turci incearca sa previna un boicot comercial impotriva produselor frantuzesti.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan (foto) a fost inteles gresit de cetatenii turci, care au decis sa boicoteze produsele frantuzesti, dupa ce liderul executivului a declarat ca "votul de sustinere pentru armeni din legislativul francez va schimba multe lucruri in ceea ce priveste Franta". Chemarile la boicot au venit insa din partea opozitiei, dar si din partea Camerei de Comert de la Ankara. Erdogan se teme insa ca boicotul asupra produselor frantuzesti ar putea afecta in primul rind interesele economice ale companiilor turcesti. "Sa fim calmi! Ce beneficii ne-ar putea aduce un boicot? Ar trebui sa facem doar lucruri ale caror efecte le cunoastem", a spus Erdogan. Schimburile comerciale dintre Franta si Turcia sint de aproximativ 10 miliarde de dolari anual. Jean Saint-Geours, directorul Peugeot, a declarat ca un boicot generalizat ar avea efecte imense asupra companiei franceze, care detine 6% din piata de automobile din Turcia. In urma cu citiva ani, turcii au boicotat produsele italiene, ca urmare a unei dispute diplomatice dintre Ankara si Roma privind detinerea de catre peninsulari a unor teroristi kurzi. Boicotul s-a dovedit a fi insa un fiasco.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.