Democratii sustin ca nu au niciun fel de legatura cu proiectul lansat de Stoica si Stolojan, insa nici nu il resping. Pe de o parte, ei militeaza pentru fuziune, pe de alta parte sustin ca nu au dat un ultimatum PNL in acest sens. Atitudinea nehotara

Democratii sustin ca nu au niciun fel de legatura cu proiectul lansat de Stoica si Stolojan, insa nici nu il resping. Pe de o parte, ei militeaza pentru fuziune, pe de alta parte sustin ca nu au dat un ultimatum PNL in acest sens. Atitudinea nehotarata adoptata de PD este justificata de Emil Boc prin faptul ca raporturile in cadrul PNL nu mai sunt aceleasi ca in momentul in care a fost semnat protocolul Aliantei.
"Mai in gluma, mai in serios, avem o mica problema, cei din PD, pentru ca o parte dintre cei care au semnat nasterea Aliantei sunt in afara PNL, o parte din cei care ataca Alianta sunt in structurile de conducere. Asteptam unele clarificari interne si din partea colegilor liberali", a declarat Boc, citat de Mediafax. El a adaugat ca se refera, pe de o parte, la Theodor Stolojan, care a semnat protocolul Aliantei, dar acum nu mai face parte din PNL, iar, pe de alta parte, ii vizeaza pe Crin Antonescu si pe Ludovic Orban, considerati a fi critici ai Aliantei, dar care acum sunt "voci cu caracter foarte puternic in PNL". "Proiectul politic al Aliantei PNL-PD nu este implinit fara fuziunea celor doua formatiuni, care ar fi insemnat ducerea pana la capat a acestui proiect politic", a aratat Boc.
El a tinut sa precizeze, insa, ca, in sedinta CNC al Aliantei de saptamana trecuta, liderii PD nu au dat omologilor din PNL un termen pentru aflarea raspunsului referitor la propunerea de fuziune PNL-PD. "Asteptam in continuare punctul de vedere al PNL", a aratat Boc.

"Nu am primit nicio oferta"

Liderul democrat s-a delimitat insa de proiectul lansat de Stoica si Stolojan. "Nu am fost contactati si nu am contactat noi pe nimeni din cei care au redactat platforma liberala. Dupa decantarea lucrurilor din PNL, vom continua discutiile", a spus Boc, adaugand ca, "deocamdata", democratii nu au primit nicio oferta, niciun document, niciun material. "Nu am contribuit la redactarea platformei, nu am fost consultati si nu am primit niciun fel de alt material cu privire la ceea ce s-a intamplat la Pitesti. Deocamdata, avem un protocol al Aliantei pe care il respectam, avem un program de guvernare cu promisiuni pe care trebuie sa le indeplinim", a mai spus Boc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.