Cel mai bogat om din tara a intrat in turul doi pentru alegerile prezidentiale impotriva prietenului sau Chavez.

Miliardarul Alvaro Noboa a obtinut cu un procent mai mult decit contracandidatul sau, Rafael Correa, reprezentantul stingii
Cel mai bogat om din tara a intrat in turul doi pentru alegerile prezidentiale impotriva prietenului sau Chavez.

Miliardarul Alvaro Noboa a obtinut cu un procent mai mult decit contracandidatul sau, Rafael Correa, reprezentantul stingii si un aliat al presedintelui venezuelan, Hugo Chavez. Dupa numararea a aproape o jumatate din voturile exprimate, Alvaro Noboa a obtinut 25,7%, in timp ce Rafael Correa 24,1%. Cel de al doilea tur de scrutin va avea loc pe 26 noiembrie. Rafael Correa a reclamat ca ar fi avut loc incercari de mituire a unora dintre membrii partidului si a anuntat ca va depune o plingere.

Miliardar contra radical

Correa este un aliat al presedintelui venezuelan, Hugo Chavez, ambii avind o orientare radicala de stinga. Correa s-a declarat impotriva unei zone de comert liber cu Statele Unite. Alvaro Noboa are 55 de ani si se afla la a treia incercare de a deveni presedinte, dupa esecurile din 1998 si 2000. Doar trei presedinti ecuadorieni, din 1979 incoace, au reusit sa-si termine mandatul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.