Procesul de emitere si transmitere a deciziilor de impunere anuala este in desfasurare, documentele cu diferente de impozit, de plata sau de restituit, aferente veniturilor realizate in anul fiscal 2005, urmand sa fie transmise prin intermediul ofici
Procesul de emitere si transmitere a deciziilor de impunere anuala este in desfasurare, documentele cu diferente de impozit, de plata sau de restituit, aferente veniturilor realizate in anul fiscal 2005, urmand sa fie transmise prin intermediul oficiului postal de domiciliu, informeaza ANAF. Deciziile pentru care nu exista diferente de impozit de regularizat, pentru veniturile realizate din cedarea folosintei bunurilor, vor fi afisate pe pagina de Internet a ANAF, anaf.mfinante.ro. In ceea ce priveste modalitatea de restituire a diferentelor anuale de impozit, aceasta se va face, prioritar, prin virament bancar, daca Fiscul detine informatii de la banci privind conturile de card de debit, in lei, ale contribuabililor. In cazul in care administratiile fiscale nu au informatii de acest gen, restituirea diferentelor de impozit pe venit, inscrise in decizia de impunere anuala, se face prin Trezorerie sau prin mandat postal. Sumele de peste 150 lei, inclusiv, vor fi restituite de unitatile de trezorerie, in numerar, la data programarii inscrisa in instiintarea de restituire sau potrivit optiunii exprimate de contribuabili (virament bancar sau mandat postal). Prin mandat postal vor fi transmise sumele cuprinse intre 5 lei, inclusiv, si 150 lei. Sumele mai mici de 5 lei raman in evidenta fiscala pentru a fi compensate cu datorii viitoare si vor fi restituite numai la solicitare sau cand, cumulat, suma de restituit depaseste limita mentionata. Transmiterea mandatelor postale se va face numai in situatiile in care a fost confirmata primirea deciziilor de impunere, in maxim un 3 zile de la primirea de catre organul fiscal a confirmarii. In caz contrar, decizia va fi afisata, concomitent, la sediul autoritatii fiscale emitente si pe Portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.