Viceprim-ministrul Bogdan Pascu a inaugurat lucrarile de constructie a fabricii Egger, una dintre cele mai mari investitii din zona Moldovei, in Radauti, judetul Suceava. Fabrica isi va desfasura activitatea in domeniul lemnului, productia va fi pent
Viceprim-ministrul Bogdan Pascu a inaugurat lucrarile de constructie a fabricii Egger, una dintre cele mai mari investitii din zona Moldovei, in Radauti, judetul Suceava. Fabrica isi va desfasura activitatea in domeniul lemnului, productia va fi pentru export si va utiliza materii prime provenite din igienizarea padurilor, din aschii de lemn de la gaterele din zona si din lemne industriale de valoare redusa.
"Cu o valoare totala estimata la 500 milioane de euro, valoarea investitiei in prima etapa fiind de 210 milioane euro, acest proiect reprezinta cea mai importanta investitie straina din zona, mai ales ca 60% din productia realizata in Romania va fi destinata exportului", a declarat Bogdan Pascu.
In urma acestei investitii, vor fi create 700 de locuri de munca si se va realiza astfel valorificarea potentialului zonei. Bogdan Pascu a declarat ca se asteapta la generarea de efecte economice pozitive importante, atat pentru comunitatea locala, cat si pentru economia nationala.
Datorita dezvoltarii economice pozitive din ultimii ani, a competentei si calitatii fortei de munca si a resurselor naturale, a pozitiei geostrategice a tarii noastre, dar si datorita aderarii de la 1 ianuarie 2007, Romania a devenit o piata de interes pentru investitorii straini.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.