Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca intentioneaza sa vanda pachetul de 53,1% din compania Antibiotice Iasi. Potrivit anuntului Autoritatii, vanzarea se va face catre un investitor, producator de medicamente sau societate

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca intentioneaza sa vanda pachetul de 53,1% din compania Antibiotice Iasi. Potrivit anuntului Autoritatii, vanzarea se va face catre un investitor, producator de medicamente sau societate de investitii financiare, catre un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau catre o societate de investitii financiare. AVAS asteapta scrisorile de intentie neangajante pana la data de 1 noiembrie 2006. Antibiotice a ales compania de evaluare Darian pentru furnizarea de servicii de evaluare in vederea privatizarii. AVAS a anuntat in luna septembrie ca a primit 15 scrisori de interes pentru privatizarea Antibiotice.

Salariatii vor 10% din Antibiotice

Un pachet de 10% din actiunile Antibiotice ar putea fi cumparat de salariatii companiei, la un pret preferential de 0,1 lei pe titlu, acestia intentionand sa devina parteneri ai investitorului pe care institutia incearca sa il atraga la Antibiotice. "Aceasta forma de asociere ar asigura premise pentru dezvoltarea platformei Antibiotice si ar fi totodata o garantie suplimentara atat pentru noi, cat si pentru viitorul proprietar, in ceea ce priveste implicarea salariatilor in dezvoltarea companiei", se arata in scrisoarea de intentie trimisa catre AVAS de Asociatia Salariatilor Antibiotice, transmite Mediafax.
Printre companiile vehiculate pe piata ca si-au manifestat interesul sa participe la privatizare se numara grupul farmaceutic Montero si compania Polisani din Sibiu, compania Phönix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals. Pretul de vanzare a companiei ar putea fi peste capitalizarea de piata, de circa 220 milioane dolari.
Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, Antibiotice ocupa, in 2005, locul 9 in topul companiilor farmaceutice, cu o cota de 3,2% din piata locala.
Antibiotice a realizat in primul semestru un profit net de 15,8 milioane lei (4,46 milioane euro), in crestere cu 20%, la o cifra de afaceri de 86,9 milioane lei (24,6 milioane euro), mai mare cu 15% fata de perioada similara din 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.