Societatea Dafora SA Medias, care activeaza in domeniul forajului petrolier si al constructiilor, se pregateste pentru listarea la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, finalizarea procesului de listare urmand sa aiba loc pana la sfarsitul lunii
Societatea Dafora SA Medias, care activeaza in domeniul forajului petrolier si al constructiilor, se pregateste pentru listarea la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, finalizarea procesului de listare urmand sa aiba loc pana la sfarsitul lunii noiembrie, informeaza un comunicat al companiei.
In acest sens, aceasta a semnat recent cu SSIF Broker SA Cluj un contract privind intocmirea prospectului de admitere la BVB.
"Prin listarea la BVB a SC Dafora Medias se urmareste atat marirea transparentei in ceea ce priveste activitatea societatii, cat si atragerea de noi investitori. Societatea indeplineste toate conditiile impuse pentru desfasurarea acestui proces si admiterea la categoria I a Bursei", a aratat administratorul societatii, Gheorghe Calburean.
Actionarii Companiei Dafora Medias au decis, la data de 29 iunie 2006, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare, transferul companiei pe platforma Bursei de Valori Bucuresti. In prezent, societatea este listata si tranzactionata pe sistemul tehnic al BVB ARENA-RGBS (piata bursiera Rasdaq), simbolul de tranzactionare fiind "DAFR". Reprezentantii intermediarului - SSIF Broker SA - estimeaza ca finalizarea procesului de listare va avea loc pana la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, termenele putand fi totusi decalate in functie de eventualele modificari sau completari ale documentatiei, determinate de factori independenti cum ar fi CNVM sau BVB.
Listarea SC Dafora SA la BVB va avea ca efecte crearea unei lichiditati superioare pentru fondatori, actionarii minoritari si investitori, precum si obtinerea de prestigiu si transparenta in relatia cu clientii, furnizorii, salariatii si comunitatea financiara. In functie de strategia de dezvoltare a firmei, detinatorii de actiuni pot sa-si gestioneze in mod eficient patrimoniul detinut.
Profitul net al societatii a inregistrat, la sfarsitul lunii iunie 2006, o crestere de 13,34 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce cifra de afaceri era cu un procent de 12,94 la suta mai mare fata de cea inregistrata la finele lunii iunie a anului trecut.
De asemenea, capitalurile proprii ale SC Dafora SA Medias la 30 iunie 2006 sunt de aproximativ zece milioane euro. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.