Reuters, cea mai importanta agentie de stiri din Marea Britanie si una dintre cele mai apreciate din lume, implineste 155 de ani de existenta.

Peste 550.000 de clienti apeleaza la serviciile prestate de cele 190 de birouri Reuters din
Reuters, cea mai importanta agentie de stiri din Marea Britanie si una dintre cele mai apreciate din lume, implineste 155 de ani de existenta.

Peste 550.000 de clienti apeleaza la serviciile prestate de cele 190 de birouri Reuters din intreaga lume, agentia fiind recunoscuta pentru tehnologia moderna pe care o foloseste pentru prelucrarea, stocarea si difuzarea informatiilor. Mai mult, institutia transmite date de la 263 de burse din 150 de tari, date istorice catre 40.000 de companii interesate in acest domeniu.

De la porumbel la mail

Fondata in 1851 la Londra, de Paul Julius Reuter, compania si-a cistigat rapid reputatia de sursa de stiri primara si rapida. Reuter a reusit sa combine eficient metodele de transport de care dispunea la vremea aceea, porumbeii calatori si telegraful, pentru a transmite informatiile in timp util. Fondatorul agentiei a investit in perioada 1863-1866 in dezvoltarea tehnologiei, in special in constructia de linii telegrafice, una dintre acestea legind Anglia de Irlanda si oferind posibilitatea transmiterii datelor peste Canalul Minecii cu opt ore inaintea concurentei. Agentia a fost intr-o continua dezvoltare, dar s-a remarcat in 1962 cind a trimis primul satelit in spatiu, fiind prima companie privata din lume care a transmis informatii in acest mod. Dupa numeroase achizitii de companii si citeva fuziuni, astazi Reuters este unul dintre liderii mondiali in domeniul furnizarii de informatii de presa, economice, sociale si politice de pe intregul mapamond.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.