Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca in 2007 producatorii de legume si fructe vor fi sprijiniti pentru a rezista atat concurentei, dar si pentru ca doreste ca Romania sa nu mai depinda de importurile de astfel de produse. Gheorghe F
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca in 2007 producatorii de legume si fructe vor fi sprijiniti pentru a rezista atat concurentei, dar si pentru ca doreste ca Romania sa nu mai depinda de importurile de astfel de produse. Gheorghe Flutur a spus la Targul de mere de la Falticeni ca productia de mere din acest an, prognozata la un milion de tone, este "usor mai mare" decat cea din 2005 si a aratat ca Ministerul Agriculturii a sprijinit in acest an cultivatorii de mere care au primit subventii. El i-a indemnat pe producatori sa infiinteze culturi noi de mere, aratand ca primesc o prima de infiintare de 20 de milioane de lei vechi la hectar, potrivit Mediafax.
"Avem interesul ca Romania sa nu mai depinda de importurile de fructe si legume", a spus Gheorghe Flutur, care a adaugat ca doreste ca producatorii romani sa cucereasca piete externe. El a mai spus ca, pentru a putea patrunde pe piata, producatorii de fructe trebuie sa se asocieze aratand ca din 2007 vor fi stimulate grupurile de producatori in toate domeniile. Flutur a inmanat certificate pentru doua asociatii de producatori de fructe din Radaseni si Iaslovat, anuntand ca primele 25 de asociatii inscrise vor beneficia de sprijin de 400 de milioane de lei vechi pentru achizitionarea unor mijloace de transport si de ambalaje. "Avem interesul sa sprijinim grupurile de producatori ca acestea sa reziste concurentei care va exista pe piata din 2007", a spus ministrul Agriculturii, care a precizat ca fermierul european e un concurent puternic pentru fermierul roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.