Europa Centrala si de Est a devenit un nou Detroit, centru de traditie in industria auto, odata cu relocarea activitatilor unor mari constructori, interesul acestora pentru aceasta zona fiind ilustrat recent de intentia Ford de a prelua uzina de la C
Europa Centrala si de Est a devenit un nou Detroit, centru de traditie in industria auto, odata cu relocarea activitatilor unor mari constructori, interesul acestora pentru aceasta zona fiind ilustrat recent de intentia Ford de a prelua uzina de la Craiova, se arata intr-un articol din Sunday Times. Ford, unul dintre principalii constructori care nu detin centre de productie in Europa Centrala si de Est, este interesat sa cumpere uzina de la Craiova, preluata recent de guvernul roman de la grupul Daewoo pentru 60 milioane de euro. "Suntem interesati de preluare intrucat uzina produce atat automobile, cat si motoare, si am putea incepe rapid activitatile", a declarat presedintele diviziei europene a Ford, John Fleming. Ford ar putea concura pentru unitatea de la Craiova cu alti patru producatori auto, respectiv General Motors, Chery Ayutomobile, din China, si Renault. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.