Compania River Invest va incheia un acord cu dezvoltatorul german ECE Projektmanagement pentru constructia zonei comerciale a proiectului imobiliar Sema Parc din Bucuresti, a declarat directorul general al River Invest, Liviu Birau. "Am negociat cu m
Compania River Invest va incheia un acord cu dezvoltatorul german ECE Projektmanagement pentru constructia zonei comerciale a proiectului imobiliar Sema Parc din Bucuresti, a declarat directorul general al River Invest, Liviu Birau. "Am negociat cu mai multi dezvoltatori si am decis sa alegem compania germana ECE. Contractul va fi incheiat in perioada urmatoare, urmand ca parteneriatul sa fie anuntat oficial la inceputul lunii decembrie", a afirmat Birau.
Sema Parc este primul proiect de pe piata romaneasca in care se implica dezvoltatorul ECE Projektmanagement. Zona comerciala a proiectului Sema Parc are o suprafata de peste 172.000 de metri patrati si va cuprinde un hypermarket, un centru comercial de tip mall, precum si un hotel de patru sau cinci stele, cu 22 de etaje.
"Nu putem spune, deocamdata, care va fi valoarea investitiei aferente zonei comerciale, deoarece trebuie definitivat proiectul. Pot sa spun, insa, ca Sema Parc reprezinta o investitie care va depasi 750 milioane euro", a precizat Birau.
Sema Parc va fi dezvoltat, pana in 2015, pe actuala locatie a uzinei Semanatoarea, pe malul Dambovitei. Proiectul va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale, cu o suprafata totala construita de 659.000 metri patrati, amenajate pe o suprafata de peste 42 de hectare.
Spatiile de birouri vor totaliza 364.000 de metri patrati. Proiectul va fi completat cu constructia a peste 1.200 de locuinte, cu suprafete cuprinse intre 80 si 260 de metri patrati, in imobile cu 4-5 niveluri. Dezvoltatorii estimeaza ca pretul locuintelor va fi de 1.000-1.200 de euro pe metru patrat, in functie de dotari.
River Invest este un vehicul de investitii controlat de o serie de oameni de afaceri, printre care si Ion Radulea, presedintele grupului MYO-O. ECE Projektmanagement a fost infiintata in anul 1965 si este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale din Europa, avand in administrare 89 de complexuri comerciale si alte 20 in curs de constructie. Compania activeaza in 17 state, printre care Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Germania, Polonia, Grecia.
Compania dezvolta, de asemenea, centre logistice, complexuri de birouri si alte tipuri de imobile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.