Actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) se vor reuni marti, 17 octombrie, pentru a discuta, printre altele, dublarea capitalului social, la un milion de euro, a declarat Teodor Ancuta. Decizia vine dupa ce actionarii Bursei d
Actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) se vor reuni marti, 17 octombrie, pentru a discuta, printre altele, dublarea capitalului social, la un milion de euro, a declarat Teodor Ancuta. Decizia vine dupa ce actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au hotarat, la finele saptamanii trecute, ca fuziunea cu Bursa din Sibiu nu va mai avea loc, unul dintre motive fiind raportul de conversie intre actiunile celor doua piete. Daca fuziunea ar fi fost aprobata, BMFMS nu ar fi fost obligata sa se incadreze in limitele de capital stabilite de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru operatorii de piata, deoarece BVB are un capital care depaseste echivalentul in lei a 5 milioane de euro. Actionarii BVB au hotarat, in aprilie, majorarea capitalului social de la 22,6 milioane de lei, la 34,8 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor existente in sold la sfarsitul anului trecut si a primei de fuziune. BMFMS are un capital social de 500.000 de euro si 77 de actionari, pe aceasta piata realizandu-se tranzactii cu instrumente financiare derivate, si anume contracte futures si optiuni, pe actiuni si valute. Oficialul Bursei din Sibiu a mentionat ca, potrivit modificarilor regulamentului CNVM privind pietele reglementate si sistemele alternative de tranzactionare, capitalul Bursei din Sibiu trebuie sa ajunga la finele acestui an la echivalentul in lei a 750.000 de euro. "Am propus dublarea capitalului pentru ca sa fim siguri ca vom ajunge la 750.000 de euro, in conditiile in care este posibil sa nu subscrie toti actionarii. Titlurile nesubscrise vor fi anulate", a afirmat Ancuta. La sfarsitul anului 2007, nivelul capitalului social va fi de cel putin 2 milioane de euro, urmand sa ajunga la 31 decembrie 2008, la echivalentul in lei a 5 milioane de euro, calculat la cursul de referinta comunicat de BNR, la data depunerii cererii de majorare a capitalului. Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a AGA de la Bursa din Sibiu este redactarea si publicarea proiectului de fuziune, pe baza rapoartelor de evaluare ale BVB si BMFMS realizate de Ernst&Young. "Acest punct este pe ordinea de zi si va fi discutat, chiar daca actionarii de la BVB au decis stoparea fuziunii. Nu stiu daca va fi supus la vot, actionarii decid", a explicat presedintele Bursei din Sibiu. Societatea Bursa de Valori Bucuresti a fost evaluata la circa 80 milioane de euro, iar Bursa din Sibiu, la 6 milioane de euro. Actionarii BMFMS vor discuta si rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an.
Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu a anuntat, recent, ca va lansa, cel mai tarziu la 1 ianuarie 2007, serviciul de tranzactionare a actiunilor, un alt obiectiv al operatorului de piata fiind transferul indicilor bursieri. Pe de alta parte, Bursa de Valori Bucuresti, piata pe care se tranzactioneaza actiuni si obligatiuni, intentioneaza sa realizeze operatiuni cu instrumente derivate, primele transferuri urmand sa fie derulate cu contracte futures pe indicele BET. Bursa din Bucuresti si Bursa din Sibiu au fost autorizate, la finele lunii ianuarie, de CNVM, ca operatori de piata. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.