Un deficit bugetar de 2,7 la suta din Produsul Intern Brut, prognozat de Guvern pentru 2007, va duce implicit la o crestere a inflatiei la sapte la suta, considera presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, Mihai Tanases
Un deficit bugetar de 2,7 la suta din Produsul Intern Brut, prognozat de Guvern pentru 2007, va duce implicit la o crestere a inflatiei la sapte la suta, considera presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu. Deficitul public de 2,7 la suta propus este aproape de limita maximala acceptata de UE (unde este trei la suta). Presiunea cheltuielilor publice va duce in mod cert la cresterea inflatiei. 2007 va fi primul an in care curba descendenta va inceta, iar inflatia va incepe sa urce din nou la peste sapte la suta, in conditiile date de buget. Bugetul arunca pe piata cifre in asa fel incat inflatia sa creasca, a declarat fostul ministru de Finante. Acesta considera ca proiectul de buget pentru anul viitor este construit pe valori nereale si produce majore dezechilibre macrofinanciare. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.