Pe piata la termen, a doua saptamana din luna octombrie a ilustrat un apetit deosebit pentru tranzactionare, resimtit favorabil de volumul de transfer, cat si de valoarea aferenta acestuia, informeaza Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu. In
Pe piata la termen, a doua saptamana din luna octombrie a ilustrat un apetit deosebit pentru tranzactionare, resimtit favorabil de volumul de transfer, cat si de valoarea aferenta acestuia, informeaza Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu. In cele cinci sedinte ale intervalului 9-13 octombrie au fost inregistrate 124.776 contracte, iar volumul in lei s-a cifrat la peste 313 milioane. Media zilnica ajunge in aceste conditii la aproximativ 25.000 contracte pe zi, iar cea in lei la 62,79 milioane, conducand spre atingerea unui nivel lunar de peste o jumatate de milion de contracte. Din perspectiva numarului de pozitii deschise s-a remarcat o crestere constanta pentru fiecare sedinta, astfel incat la finalul zilei de vineri era inregistrat un total de 216.412 pe piata futures. In prima sesiune a saptamanii lichiditatea pietei sibiene la termen s-a pastrat la cote ridicate, volumul si valoarea transferurilor de luni indicand interesul puternic al investitorilor. La inchidere au fost consemnate 26.832 contracte cu o valoare care s-a ridicat la 67,62 milioane de lei. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.