Primarul sectorului 5 crede si spune in gura mare ca Gigi Becali este un om uman, mai crede ca exista o lege pentru orice, deci si pentru avioanele care intra in cladiri, a avut de-a lungul vietii ideea de a se auto-privatiza si nu stie la ce echipa
Primarul sectorului 5 crede si spune in gura mare ca Gigi Becali este un om uman, mai crede ca exista o lege pentru orice, deci si pentru avioanele care intra in cladiri, a avut de-a lungul vietii ideea de a se auto-privatiza si nu stie la ce echipa joaca Horia Roman Patapievici pentru ca n-are suficient timp sa se intereseze. In ciuda acestor elucrubratii, emise de Vanghelie dintr-un foc, acum doua zile, primarul stie sa scrie si a dovedit-o intrand pe newschat-ul Realitatii TV. Mai mult, "Marean" ameninta pe toata lumea ca va termina si o facultate, deocamdata cu profil necunoscut. "Va fi surpriza pentru public ce facultate voi termina", s-a laudat el unui cetatean care a avut curiozitatea sa afle prin ce clasa mai este primarul.
"Marean" il simte pe Vlad Tepes
Unul dintre telespectatorii Realitatii TV doreste sa stie care sunt marii romani, dupa parerea lui Vanghelie. Raspunsul cliseu nu deranjeaza foarte tare: Mihai Viteazul, Eminescu, Vlad Tepes. Explicatia pentru alegerile facute nu exista si nu mira pe nimeni asta. De-a dreptul sinistra insa este legatura contra firii pe care Vanghelie o "simte" cu Tepes. Mai ales cu deciziile sale. "Anumite hotarari ale lui Vlad Tepes parca le simt", se confeseaza superior studentul intarziat. Schimba abrupt registrul profunzimii si admite, in gluma- tine sa sublinieze- ca ultima carte citita este "Amintiri din copilarie". Se scuza ca n-are timp. Isi face mea culpa si pentru faptul ca nu urmareste stirile sportive. Astfel, recunoaste fara urma de frustrare ca nu stie la ce echipa joaca Patapievici. Horia Roman Patapievici.
Becali, omul uman
Subiectul politicii interne il stimuleaza, se simte mai increzator si, evident, mai in masura sa emita pareri. "Adrian Nastase ar trebui sa se duca un pic acasa, sa iasa la pensie", incearca el o ironie avizata si de finete. De la inaltimea functiei cu care a fost ploconit, de presedinte executiv al PSD Bucuresti, Vanghelie se simte dator sa-si dea cu parerea despre oricine. "Ion Iliescu a fost un element de echilibru in anii '90", orice ar insemna asta in gandirea vangheliana. Parerea lui Vanghelie despre patronul Stelei sfideaza logica: "Gigi Becali este un om uman", iar cea despre liderul PC sfideaza nerusinat gramatica: "Dan Voiculescu este un om de afaceri din Romania care a reusit, nu ai ce sa ii reprosezi, poate sa isi faca ce hobby vrea". O scurta incursiune in trecutul nebulos al primarului, ne dezvaluie faptul ca fostul buticar a fost "incepand din prima zi de mineriada pe baricade", dar si ca, in aceeasi perioada, l-a lovit ideea de a se indrepta "spre Partidul Liberal, sa se privatizeze".
Pata de culoare in zona
Urmeaza subiectul forte al primarului: Sectorul 5. Admite ca, o data cu venirea sa la primarie, a adus o pata de culoare in zona, se plange ca sectorul sau este cel mai vitregit (nu precizeaza daca de soarta sau vreme) si face reclama zonei unde este edil, dandu-si ca exemplu netulburata existenta: "Nu mi s-a furat niciodata portofelul in Sectorul 5". Politica externa il incurca iar pe Vanghelie. Emite o judecata de valoare, prinsa probabil dintr-o alta conversatie, despre UE ("Nu suntem pregatiti de Uniunea Europeana, pana ne vom integra va mai dura zece ani"), dupa care ofera raspunsuri simple la problemele cele mai complicate ale omenirii. Daca cineva se mai intreaba cum s-ar fi putut gestiona fara greseala atacul terorist asupra turnurilor gemene din New York, raspunsul este la Vanghelie: "Conform legii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.