Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor a descins la Bacau, unde au demarat cercetari privind 18 primari si viceprimari care figurau, acum zece zile, la oficiul Registrului Comertului ca administratori la propriile firme. Potri
Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor a descins la Bacau, unde au demarat cercetari privind 18 primari si viceprimari care figurau, acum zece zile, la oficiul Registrului Comertului ca administratori la propriile firme. Potrivit legii, prefectul judetului, Gabriel Berca, ar fi trebuit sa emita ordin prin care sa constate incetarea de drept a mandatelor, daca acestia nu au renuntat la functii dupa 15 zile de la validarea mandatului. Prefectul Berca a intirziat sa ia vreo masura, pe motiv ca legea nu precizeaza ce se intimpla daca alesii incompatibili isi rezolva situatia pina la data emiterii ordinului. Corpul de control a plecat ieri in localitatile unde presa a semnalat cazurile de incompatibilitate. Legea prevede ca alesii locali descoperiti ca incompatibili trebuie demisi, iar in cazul primarilor, trebuie organizate alegeri partiale anticipate. Este de asteptat, insa, ca o parte dintre cei 18 sa fi trecut intre timp pe la Registrul Comertului, pentru a se retrage din firme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.