Actionarii Ardaf Cluj-Napoca vor discuta, la 14 noiembrie, majorarea capitalului social cu pana la 100 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor inregistrati la Regisco la 30 octombrie, potrivit unui anunt al companiei de asigurari remis
Actionarii Ardaf Cluj-Napoca vor discuta, la 14 noiembrie, majorarea capitalului social cu pana la 100 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor inregistrati la Regisco la 30 octombrie, potrivit unui anunt al companiei de asigurari remis Rasdaq.
Operatiunea va fi insotita de emiterea unui numar de un miliard de titluri cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune, iar subscrierea va fi efectuata in doua etape.
In prima etapa, actionarii existenti la data de inregistrare, 30 octombrie, isi vor putea exercita dreptul de preferinta calculat conform detinerilor de actiuni de la acea data.
In a doua etapa, actionarii existenti la data de inregistrare vor avea posibilitatea sa subscrie nelimitat actiunile ramase dupa prima etapa. Daca in etapa a doua actiunile sunt suprasubscrise, alocarea titlurilor se va face prorata. Actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate.
In sedinta din 14 noiembrie, actionarii vor discuta si majorarea valorii nominale a actiunilor existente si a celor rezultate in urma majorarii capitalului social, de la 0,1 lei/titlu la 0,2 lei/titlu. In cazul actionarilor care, in urma participarii la majorarea capitalului social, detin un numar impar de titluri, actiunea impara va fi anulata, iar contravaloarea acesteia, respectiv 0,1 lei, va fi restituita actionarului.
Pentru actionarii care nu au participat la majorarea capitalului social si, in urma acestei operatiuni, vor detine un numar impar de titluri, actiunea impara va fi dobandita de Ardaf, conform Legii 31/1990.
Pretul titlurilor care vor fi rascumparate de societate va fi egal cu pretul mediu ponderat pe ultimele 52 de saptamani de tranzactionare, anterioare datei de inregistrare.
Potrivit celor mai recente raportari (30 iunie 2006), Tender SA detine 70,69% din capitalul Ardaf. Fondul Clairmont Holding Limited controleaza 12,71% din capital, iar Raiffeisen Zentralbank Austria are 10,19% din titluri.
In prezent, Ardaf are un capital social de 61,85 milioane de lei, recent majorat cu 11,8 milioane de lei in urma unei propuneri de crestere cu 181,2 milioane de lei.
Asiguratorul a consemnat in primul semestru pierderi de 82,4 milioane lei.
Compania a subscris in perioada ianuarie-iunie prime de asigurare de 122,6 milioane lei, in scadere cu 21,79% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.