Un aparat de zbor de mici dimensiuni a lovit ieri, la ora 21.45, ora Bucurestiului (ora 14.45 dupa fusul orar al Coastei de Est a Americii), un bloc aflat in partea de nord-est a peninsulei Manhattan, inima orasului New York.

Un aparat de zbor de mici dimensiuni a lovit ieri, la ora 21.45, ora Bucurestiului (ora 14.45 dupa fusul orar al Coastei de Est a Americii), un bloc aflat in partea de nord-est a peninsulei Manhattan, inima orasului New York.

Dupa cateva zeci de minute de deruta, autoritatile americane au anuntat ca este putin probabila ipoteza unui atac terorist, fiind mai degraba vorba de un accident.

Doar presedintele Bush a fost cel care, desi a acceptat ca prima ipoteza un accident, a precizat, printr-un purtator de cuvint, ca nu exclude si ipoteza unui atentat.

Avionul decolase cu cateva minute inainte de pe aeroportul La Guardia si, potrivit primelor informatii furnizate de administratia aeroportului, nu se afla, in momentul impactului, in contact cu turnul de control.

Primele date aratau ca incidentul s-ar fi soldat cu doi morti, dar informatii ulterioare, confirmate de politia metropolitana, au avansat cifra de patru victime. Postul de televiziune CBS a informat ca doua victime ar fi fost din avion, iar celelalte doua din cladire.

Administratia aeroportului La Guardia a anuntat ca avionul era condus de proprietarul sau, un barbat de 44 de ani, Cory Lidle (foto), membru al echipei de baseball "Yankees", care era insotit de inca o persoana. Inainte de impact, el ar fi transmis un mesaj de pericol, in care anunta ca are probleme cu alimentarea cu combustibil.

Impactul s-a produs la etajul 41 al cladirii si, din cauza combustibilului aflat la bord, trei apartamente ale cladirii au fost cuprinse de flacari. O parte a avionului s-a prabusit la sol si a provocat un incendiu si la parter. Toata zona a fost blocata de fortele de ordine, iar pompierii au reusit sa stinga incendiul dupa aproximativ doua ore.

Aeroporturile new-yorkeze au anuntat ca celelalte zboruri se desfasoara conform graficului, fara a fi afectate de incidentul din Manhattan. (Click pe fotografie pentru a descarca fiser wmv)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.