Ministerul de Externe si cel al Culturii au avut la dispozitie 27 de milioane de RON pentru evenimentele din 2006 legate de Anul Francofoniei. Dintre acestea, Externele au cheltuit 3.600.000 de lei pentru organizarea propriu-zisa a Sommet-ului de la
Ministerul de Externe si cel al Culturii au avut la dispozitie 27 de milioane de RON pentru evenimentele din 2006 legate de Anul Francofoniei. Dintre acestea, Externele au cheltuit 3.600.000 de lei pentru organizarea propriu-zisa a Sommet-ului de la Bucuresti. Aproape jumatate, 1.700.000 de RON, au intrat in buzunarele hotelierilor din Bucuresti pentru a asigura cazarea delegatiilor straine.
"Nu cred ca mediul hotelier din Bucuresti a functionat asa cum ar fi trebuit. (...) Hotelierii au solicitat plata in avans pentru camerele rezervate si au facut presiuni si asupra agentiei de turism care a gestionat cazarea delegatiilor, cat si asupra delegatilor", a rabufnit secretarul de stat pentru Francofonie, Cristian Preda.
La suma cheltuita de Ministerul de Externe, se adauga alte 4 milioane alocate de Ministerul Culturii pentru evenimentele culturale desfasurate sub egida Bucarest Francophon si inca un milion scosi din vistieria Primariei Capitalei pentru asigurarea echipamentelor necesare asigurarii culoarului de circulatie pentru masinile delegatiilor.
Pe de alta parte, factura nu este chiar atat de incarcata, deoarece au existat sponsorizari in valoare de 1.000.000 de RON, iar Franta a pus gratuit la dispozitie cele 240 de masini pentru deplasarea coloanelor oficiale. Pe langa acestea, canadienii au donat 2 milioane de dolari canadieni pentru organizarea Centrului de Presa de la Palatul Parlamentului, echipamentele achizitionate ramanand in Romania. In plus, Elvetia a contribuit la dotarea cabinetelor medicale si a ambulantelor necesare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.