Alianta franco-japoneza dintre Renault si Nissan nu va prelua initiativa pentru demararea unor discutii referitoare la potentiale parteneriate cu producatori auto din Statele Unite, a declarat Carlos Ghosn, directorul general al celor doua companii.
Alianta franco-japoneza dintre Renault si Nissan nu va prelua initiativa pentru demararea unor discutii referitoare la potentiale parteneriate cu producatori auto din Statele Unite, a declarat Carlos Ghosn, directorul general al celor doua companii. "Vreau sa clarific faptul ca nu vom prelua nicio initiativa", a precizat Ghosn, citat de Reuters, preluat de Mediafax.
Declaratia reprezentantului celor doua companii partenere vine la o saptamana dupa ce Renault-Nissan si producatorul american de autovehicule General Motors au dispus sistarea discutiilor privind o eventuala alianta, dupa ce compania americana a solicitat compensatii semnificative pentru intrarea intr-un parteneriat cu Renault-Nissan. Totusi, Nissan a anuntat ca este interesata de extinderea aliantei prin includerea unui partener american, in incercarea de a impulsiona vanzarile. Astfel, dupa ce negocierile cu GM au esuat, au aparut speculatii referitoare la o posibila alianta intre Renault-Nissan si Ford.
Analistii apreciaza ca grupul franco-japonez va fi motivat de amenintarea reprezentata de Toyota pe termen lung, care urmareste majorarea vanzarilor de autovehicule la 9,8 milioane de unitati in anul 2008, si ar putea depasi liderul GM in ierarhia celor mai mari producatori auto la nivel mondial. In ceea ce priveste Ford, americanii au anuntat in luna septembrie ca isi vor reduce numarul de angajati cu o treime si urmareste diminuarea costurilor cu cinci miliarde de dolari anual. Totodata, grupul estimeaza ca divizia din America de Nord nu va fi profitabila pana in anul 2009.
De asemenea, analistii apreciaza ca Ford, al doilea mare producator auto din America de Nord, este o alternativa mai putin atractiva pentru Renault-Nissan, in comparatie cu General Motors.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.