Senatorii din Comisia juridica au eliminat din Legea CNSAS sintagma "politie politica" si au dat un vot de principiu asupra unui articol care prevede ca sunt asimilati colaboratorilor Securitatii fostii membri PCR care au luat cu intentie decizii cu
Senatorii din Comisia juridica au eliminat din Legea CNSAS sintagma "politie politica" si au dat un vot de principiu asupra unui articol care prevede ca sunt asimilati colaboratorilor Securitatii fostii membri PCR care au luat cu intentie decizii cu privire la activitatea Securitatii, in urma careia a rezultat incalcarea drepturilor omului. Amendamentul, propus de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, a generat revolta vicepresedintelui Comisiei, senatorul PSD Serban Nicolae. El a sustinut ca acest amendament este indreptat direct impotriva fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu."Nu o sa gasiti acte facute de Ion Iliescu prin care sa se exercite influenta asupra Securitatii pentru a exercita activitati represive", a sustinut Nicolae. In replica, Frunda a spus ca "ar fi ipocrit sa condamni securistii, dar si pe sefii lor", pentru ca "primul-ministru, primii secretari PCR - ei sunt responsabilii". (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.