Romania are nevoie de aproape 55 de ani pentru a ajunge la nivelul tarilor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de locuinte la o mie de locuitori, avand un deficit de peste 1,6 milioane de apartamente si case, cel mai ridicat din E
Romania are nevoie de aproape 55 de ani pentru a ajunge la nivelul tarilor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de locuinte la o mie de locuitori, avand un deficit de peste 1,6 milioane de apartamente si case, cel mai ridicat din Europa, potrivit datelor Erste Bank. Media de locuinte la o mie de locuitori se ridica in cele 15 state ale UE inainte de aderarea noilor membri din Europa Centrala, in 2004, la 450 de unitati, conform datelor prezentate, miercuri, de reprezentantii Erste Bank la un seminar pe teme imobiliare. Romania inregistreaza o medie de 347 de locuinte la o mie de locuitori, plasandu-se in urma Slovaciei, cu 350 de unitati, cel mai redus nivel dintre cele 25 de state ale UE. Ungaria are 413 de locuinte la mia de locuitori, iar Cehia 427. Deficitul de locuinte de pe piata romaneasca, de 1,6 milioane unitati, este cel mai ridicat din Europa. Slovacia are un deficit de locuinte de 538.000 unitati, Ungaria de 373.000 de apartamente si case, iar Cehia de 235.000 unitati locative.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.