Grupul austriac OMV intentioneaza ca pana in 2010 sa-si dubleze capacitatea de rafinare a petrolului, la o cantitate de un milion de barili pe zi, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele OMV. Pentru realizarea acestui obiectiv, OMV va aloca

Grupul austriac OMV intentioneaza ca pana in 2010 sa-si dubleze capacitatea de rafinare a petrolului, la o cantitate de un milion de barili pe zi, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele OMV. Pentru realizarea acestui obiectiv, OMV va aloca fonduri "semnificative", a precizat Ruttenstorfer. Totodata, pana in 2010, grupul austriac doreste sa realizeze o crestere a productiei de petrol de la nivelul actual de 320.000 barili echivalent petrol pe zi, la 500.000 barili echivalent petrol zilnic.
OMV intentioneaza, de asemenea, sa-si majoreze productia de gaze naturale la un nivel de 20 milioane de metri cubi pe zi. Achizitia Petrom a determinat atingerea unei productii de gaz, in 2004, de 9,37 miliarde metri cubi pe an, de la un nivel anterior de 2,93 miliarde metri cubi.
"Obiectivul nostru este cresterea productiei de petrol si gaze. Ne intereseaza, in acest sens, privatizarea companiei NIS din Serbia. Intrarea Petrom pe piata din Rusia ne va ajuta sa ne atingem targetul", a spus Ruttenstorfer, citat de Mediafax. Productia OMV va fi axata pe regiunile de baza Dunare/Marea Adriatica, Marea Nordului, Nordul Africii, Australia/Noua Zeelanda, zona Caspica si Rusia. Valoarea investitiilor in explorare si productie in intervalul 2006-2010 se vor ridica la aproximativ circa 700 milioane euro anual, incluzand si Petrom.
Potrivit OMV, cererea de gaze naturale va creste considerabil in urmatorii 20 de ani, in parte si din cauza cererii mari din partea producatorilor de energie care functioneaza pe baza de hidrocarburi.

Proiectul Nabucco,vital pentru OMV

In conditiile in care Europa se confrunta cu probleme majore, cum ar fi accesul la resursele energetice si a infrastructurii de transport, proiectul Nabucco este de maxima importanta pentru OMV, pentru ca va asigura transportul gazelor naturale din regiunea Caspica catre Austria, a declarat Ruttenstorfer.

Pretul petrolui ar putea ajunge la 100 de dolari barilul, in 2007

Pretul barilului de petrol ar putea ajunge la 85-100 dolari in 2007, dupa care, in urmatorii trei-patru ani va scadea la 40-50 dolari, a mentionat Wolfgang Ruttenstorfer
"Industria petrolului este una ciclica. Estimarile noastre arata ca, in 2007, pretul petrolului ar putea ajunge la 85-100 dolari pe baril, dar ne asteptam la o scadere a cotatiilor, peste trei-patru ani, la 40-50 dolari barilul", a spus Ruttenstorfer.
Reprezentantul OMV a afirmat ca din cauza scaderii pretului petrolului, OPEC va fi nevoita sa diminueze productia de titei, pentru a mentine nivelul cotatiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.