Bulgaria va adopta anul viitor o politica de relaxare fiscala si va avea ca obiectiv consemnarea unui excedent bugetar de 2% din Produsul Intern Brut, conform recomandarilor Fondului Monetar International, a declarat Plamen Oresarski, ministrul bulga
Bulgaria va adopta anul viitor o politica de relaxare fiscala si va avea ca obiectiv consemnarea unui excedent bugetar de 2% din Produsul Intern Brut, conform recomandarilor Fondului Monetar International, a declarat Plamen Oresarski, ministrul bulgar al Finantelor. Oresarski a reafirmat, intr-un interviu acordat cotidianului Dnevnik, ca Bulgaria va inregistra in 2006 un excedent bugetar de 3% din PIB, cifra care include un procent de circa 1,2%, cu care statul va contribui la bugetul UE. Rezultatul fiscal estimat pentru anul 2007 va fi la un nivel apropiat celui aferent acestui an, luand in calcul excedentul de 2% din PIB, recomandat de FMI, si contributia la bugetul UE, a precizat Oresarski, citat de Reuters, preluat de Mediafax. Autoritatile bulgare vizeaza obtinerea de surplusuri bugetare, pentru a contracara deficitul de cont curent semnificativ, care ar putea atinge un nivel record de 15% in acest an. Guvernul a stabilit un obiectiv privind un excedent bugetar de 0,8% din PIB in anul 2007, motivand relaxarea politicii fiscale prin necesitatea de a cofinanta proiecte de infrastructura si dezvoltare, dupa aderarea la UE.
Pe de alta parte, Parlamentul bulgar a aprobat, in anul 2005, un buget echilibrat pentru anul 2006, dar Oresarski a anuntat ulterior ca Executivul va urmari inregistrarea unui excedent de 3% din PIB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.