Ministrul Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, a prezentat in cadrul sedintei de Comitet Executiv (CEx) extraordinar al PNL, proiectul bugetului de stat pe anul 2007, acesta urmand a fi aprobat de Guvern pana la finele acestei saptamani. Potrivi
Ministrul Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, a prezentat in cadrul sedintei de Comitet Executiv (CEx) extraordinar al PNL, proiectul bugetului de stat pe anul 2007, acesta urmand a fi aprobat de Guvern pana la finele acestei saptamani. Potrivit secretarului general al PNL, deputatul Dan Motreanu, sedinta extraordinara a Comitetului Executiv liberal a fost dedicata "exclusiv" proiectului de buget pe anul 2007. "Ministrul Sebastian Vladescu urmeaza sa prezinte CEx-ului partidului proiectul bugetului de stat pe 2007", a declarat Motreanu, mentionand ca la sedinta vor participa toti membrii liberali ai Executivului. Autoritatile estimeaza pentru anul viitor un volum total al cheltuielilor bugetului de stat de 64,7 miliarde lei - cu 8,7 miliarde lei mai mult decat suma veniturilor - din care 12,3 miliarde lei cheltuieli de personal, 7,9 miliarde lei cheltuieli de capital si 4,8 miliarde lei pentru bunuri si servicii, conform ultimei variante a proiectului de buget pe 2007. Cele mai mari sume vor fi alocate educatiei, sanatatii, agriculturii, transporturilor si apararii. In acelasi timp, prin bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2007 au fost prognozate venituri totale in suma de 22,7 miliarde lei si cheltuieli de 22,4 miliarde lei, cu un excedent de 278,6 milioane lei, care reprezinta rezultatul financiar al sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se arata in proiect. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.