Investitorii din piata de capital vor avea posibilitatea sa efectueze tranzactii in marja platind doar jumatate din valoarea mobiliara ce urmeaza a fi achizitionata, restul sumei fiind asigurat prin credit de societatea de intermediere financiara, an
Investitorii din piata de capital vor avea posibilitatea sa efectueze tranzactii in marja platind doar jumatate din valoarea mobiliara ce urmeaza a fi achizitionata, restul sumei fiind asigurat prin credit de societatea de intermediere financiara, anunta Mediafax.
Pentru aceasta este necesara deschiderea unui cont la unul dintre participantii la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti. Odata cu deschiderea contului in marja, investitorii sunt obligati sa depuna garantii reprezentand echivalentul a cel putin 50% din valoarea mobiliara ce urmeaza sa fie achizitionata.
De asemenea, contractul va include clauza cu privire la "ordinul de vanzare automata", pentru eliminarea pierderilor, in cazul in care valoarea contului scade sub un anumit nivel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.