Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a Grupului Rompetrol, a pus marti in functiune Instalatia Automata de Amestec in Linie a Motorinelor ''Diesel In Line Blending'', in urma unei investitii greenfield de aproape sapte milioane dolari.
Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a Grupului Rompetrol, a pus marti in functiune Instalatia Automata de Amestec in Linie a Motorinelor ''Diesel In Line Blending'', in urma unei investitii greenfield de aproape sapte milioane dolari. Cu o capacitate de 1.200 m3/ora, noua instalatie asigura o calitate superioara a produselor si reducerea semnificativa a costurilor de productie. Antreprenorul investitiei, Rominserv, a inceput implementarea proiectului in luna aprilie a anului trecut, beneficiind de suportul tehnic si de echipamente furnizate de FMC Blending & Transfer, membra a companiei americane FMC Technologies Inc. Rompetrol Rafinare a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri consolidata de 2,15 miliarde de dolari si un profit net de 73,8 milioane de dolari. ''In Line Blending'' este un proces tehnologic prin care toate substantele din componenta unui tip de carburant sunt combinate simultan, in proportii exacte, pentru indeplinirea anumitor standarde. El se realizeaza automat si intregul sistem beneficiaza de cele mai bune programe de software si echipamente de analize in linie. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.