Reorganizarea Bancii Comerciale Romane va presupune separarea activitatilor de administrare a riscului de cele de creditare, precum si detasarea activitatilor din sectorului de retail de cele din sectorul corporate, a declarat, luni, directorul gene
Reorganizarea Bancii Comerciale Romane va presupune separarea activitatilor de administrare a riscului de cele de creditare, precum si detasarea activitatilor din sectorului de retail de cele din sectorul corporate, a declarat, luni, directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl. "Ca obiective pentru urmatoarele 12 luni ne propunem sa punem bazele unei structuri care sa permita BCR sa functioneze in conformitate cu principiile Erste, sa separam operatiunile de retail de cele corporate si de cele de administrare a riscurilor", a afirmat Treichl, prezent la Bucuresti pentru intalnirea anuala Capital Markets Day. El a aratat ca este necesara centralizarea substantiala a activitatilor de back-office si reducerea ponderii acestora din centrele regionale. Directorul Erste Bank a mentionat ca lucreaza deja de cateva luni cu conducerea locala a BCR pentru a pune bazele structurii necesare, astfel incat institutia romaneasca de credit sa functioneze in conformitate cu principiile Erste. Potrivit lui Treichl, structura BCR este similara cu cea existenta initial in cadrul Bancii Ceska Sporitelna, parte a grupului Erste, neexistand o separare clara a activitatilor mentionate. Erste Bank a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut, castigatoarea procesului de privatizare a BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, tranzactia urmand sa fie finalizata pana la 21 octombrie, dupa ce termenul a fost prelungit de mai multe ori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.