Actiunile companiilor din Europa au atins un nou maxim al ultimilor cinci ani. Dinamica s-a inregistrat pe fondul atenuarii temerilor privind testul nuclear nord-coreean si al atentiei sporite acordate rezultatelor trimestriale, informeaza agentia Re
Actiunile companiilor din Europa au atins un nou maxim al ultimilor cinci ani. Dinamica s-a inregistrat pe fondul atenuarii temerilor privind testul nuclear nord-coreean si al atentiei sporite acordate rezultatelor trimestriale, informeaza agentia Reuters, citata de Mediafax. Indicele bursier FTSEurofirst 300, care cuprinde actiunile celor mai importante 300 de companii din Europa, a crescut cu 0,4%, la 1.419,9 puncte, in timpul sedintei de tranzactionare, cel mai inalt nivel consemnat in ultimii cinci ani. Analistii apreciaza ca principiile fundamentale ale pietei, respectiv tranzactiile incheiate intre companii si rezultatele raportate, sunt in continuare factorii cu cel mai puternic impact asupra cotatiei actiunilor. In acest timp, testul nuclear efectuat de Coreea de Nord are o influenta limitata asupra pietelor. Indicatorul DJ Euro Stoxx 50 a crescut cu 0,4%, la 3.619,17 puncte, avans semnalat si de indicele bursier DJ Stoxx 600. La nivel de tara, indicele bursier german DAX a crescut cu 0,3%, indicatorul francez CAC a consemnat un avans de 0,4 puncte procentuale, iar indicele britanic FTSE 100 a urcat cu 0,2%. Pretul petrolului si-a continuat evolutia ascendenta, urcand la peste 60 dolari pe baril, avans determinat de munca sustinuta desfasurata de Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru finalizarea planului de reducere a productiei de titei cu un milion de barili pe zi. "Pretul petrolului nu sustine avansul cotatiei actiunilor, dar influenta sa este mai redusa decat inainte, iar tensiunile geopolitice reprezinta un factor de risc constant. Asteptam publicarea celui de-al doilea set de rezultate trimestriale, aferente intervalului iulie-septembrie", a afirmat seful diviziei europene a firmei de administrare a activelor Royal London.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.