Erste Bank va vira, maine, suma de 2,2 miliarde de euro in contul escrow deschis de statul roman la Citibank Londra pentru plata a 36,8% din actiunile BCR, au declarat, ieri surse din cadrul AVAS.
"Membrii Comisiei de privatizare a BCR se vor
Erste Bank va vira, maine, suma de 2,2 miliarde de euro in contul escrow deschis de statul roman la Citibank Londra pentru plata a 36,8% din actiunile BCR, au declarat, ieri surse din cadrul AVAS.
"Membrii Comisiei de privatizare a BCR se vor intalni maine (miercuri - n.r.) pentru a consemna si stabili finalizarea tranzactiei", au mentionat sursele citate.
Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, va reprezenta statul roman la finalizarea privatizarii BCR, ocazie cu care va semna, joi, la Londra, pentru primirea sumei de 2,2 miliarde euro in contul escrow.
La sfarsitul anului trecut, Erste Bank a castigat licitatia de privatizare a BCR, oferind 3,75 miliarde euro pentru pachetul de 61,88% din actiunile bancii.
Statul roman va incasa circa 2,2 miliarde de euro pentru pachetul de 36,8% din titlurile BCR, iar BERD si IFC vor primi fiecare aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii.
Legea privind privatizarea BCR a fost promulgata de presedintele Traian Basescu, luni, in aceeasi zi in care Curtea Constitutionala a decis ca dispozitiile legii sunt constitutionale.
In urma cu trei saptamani, Curtea Constitutionala s-a aflat in imposibilitatea luarii unei decizii legale in cazul privind privatizarea BCR, intrucat votul judecatorilor a fost de patru la patru, situatie creata de neocuparea celui de-al noualea post, ramas vacant.
In aceste conditii, termenul pentru finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane a fost prelungit cu o luna, de la 21 septembrie la 20 octombrie.
In primele sase luni, BCR a obtinut un profit net cu putin peste 450 de milioane lei, fata de 443 milioane lei in prima jumatate a anului trecut. Activele bancii depasesc 10 miliarde de euro, plasand BCR pe primul loc in topul bancilor din Romania. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.