A&D Pharma Holdings N.V., o societate olandeza de tip holding, care detine cea mai mare activitate integrata din domeniul distributiei si retailului produselor farmaceutice din Romania, a anuntat ieri intervalul preliminar de pret pentru oferta publi
A&D Pharma Holdings N.V., o societate olandeza de tip holding, care detine cea mai mare activitate integrata din domeniul distributiei si retailului produselor farmaceutice din Romania, a anuntat ieri intervalul preliminar de pret pentru oferta publica initiala. Acesta a fost stabilit intre 1,75 euro si 2,25 euro pe actiune. Actiunile incluse in oferta reprezinta pana la aproximativ 34,5% din capitalul social al companiei, iar valoarea corespunzatoare a ofertei se situeaza intre 120 milioane euro si 155 milioane euro. Avand in vedere intervalul de pret, capitalizarea anticipata a societatii la inceputul tranzactionarii va fi intre 350 milioane euro si 450 milioane euro.
ING Bank N.V., sucursala Londra, a fost desemnata manager conducator al sindicatului de intermediere pentru derularea ofertei.
Aceasta va avea ca obiect actiunile ordinare ale societatii, detinute in prezent de Sograno B.V., principalul actionar al companiei. Certificatele vor fi oferite in afara Statelor Unite ale Americii catre investitori institutionali internationali. Societatea va solicita admiterea Certificatelor pe lista oficiala a Autoritatii de Listare din Marea Britanie si tranzactionarea pe piata reglementata a Bursei de Valori din Londra.
''Oferta publica initiala si listarea la Bursa de Valori din Londra sunt menite sa imbunatateasca imaginea societatii si sa ne pozitioneze in acelasi grup cu societatile internationale comparabile, precum si sa ne permita accesul pe pietele financiare internationale. Detinem o pozitie de lider in calitate de distribuitor si furnizor de servicii in domeniul distributiei produselor farmaceutice si de ingrijire a sanatatii si suntem singurul lant de farmacii cu acoperire nationala, raportand o crestere medie anuala a vanzarilor de peste 60% in ultimii trei ani. Avem o strategie clara in ceea ce priveste dezvoltarea viitoare a activitatii noastre si consideram oferta publica initiala ca un pas urmator firesc pentru societate'', a precizat Dragos Dinu, director general al companiei.
A&D Pharma detine cea mai mare retea de distributie in domeniul farmaceutic din Romania, Mediplus Exim SA ("Mediplus"), oferind producatorilor de medicamente si farmaciilor o gama larga de servicii cu valoare adaugata. La nivel national, ''Mediplus'' are 12 depozite, situate in 12 orase, si distribuie un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse la peste 3.500 de farmacii, ceea ce reprezinta peste 70% din totalul numarului farmaciilor din Romania.
Divizia de retail a societatii - Sensiblu SRL ("Sensiblu"), opereaza cel mai mare lant de farmacii din Romania, cu peste 200 de unitati in 51 de orase. Societatea si filialele sale (''Grupul'') au inregistrat vanzari consolidate de 247,3 milioane euro in anul 2005 si 147,9 milioane euro in primul semestru al anului 2006. Vanzarile Grupului au avut o rata de crestere anuala compusa (CAGR) de 61% intre 2003 si 2005.
Cifra de afaceri consolidata a societatii s-a ridicat la 247,3 milioane euro in 2005 si 147,9 milioane euro in primul semestru al anului 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.