Erste Bank ar putea investi, in urmatorii trei ani, 120 milioane euro in dezvoltarea sistemului informatic si a retelei teritoriale a Bancii Comerciale Romane si estimeaza ca procesul de integrare a institutiei de credit va presupune costuri de pana
Erste Bank ar putea investi, in urmatorii trei ani, 120 milioane euro in dezvoltarea sistemului informatic si a retelei teritoriale a Bancii Comerciale Romane si estimeaza ca procesul de integrare a institutiei de credit va presupune costuri de pana la 100 milioane euro. In decembrie 2006, Erste Bank a anuntat investitii de 100 milioane euro si a preconizat ca nivelul cheltuielilor cu integrarea bancii in structura grupului austriac se ridica la 90 milioane euro.
Fondurile pentru integrarea activitatii BCR in cea a grupului Erste vor fi utilizate pentru o serie de activitati precum consultanta sau pregatirea personalului, potrivit unor date prezentate, luni, de banca austriaca. Investitiile de 120 de milioane euro vor viza dezvoltarea sistemului informatic si optimizarea retelei teritoriale. De asemenea, Erste are in vedere si constituirea de provizioane in valoare de pana la 100 milioane euro. BCR intentioneaza sa obtina in acest an un pofit net de 250 milioane euro, dupa ce in primele opt luni ale anului a raportat un profit net dupa plata participatiilor minoritare de 177,8 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.