Rezultatele triajului epidemiologic realizat in perioada 18-26 septembrie in unitatile de invatamint din Bucuresti arata o scadere a incidentei cazurilor de paduchi la scolari in toate colectivitatile. Acestea au ajuns la 1,13 la o mie de elevi, cea
Rezultatele triajului epidemiologic realizat in perioada 18-26 septembrie in unitatile de invatamint din Bucuresti arata o scadere a incidentei cazurilor de paduchi la scolari in toate colectivitatile. Acestea au ajuns la 1,13 la o mie de elevi, cea mai mica din ultimele doua decenii. De asemenea, controlul a mai evidentiat disparitia cazurilor de riie.

In legatura cu paduchii, in invatamintul special (pentru prescolari si elevi cu dizabilitati mentale, auditive sau vizuale), incidenta a fost de 10 ori mai mare decit in invatamintul de masa. Potrivit MEDIAFAX, dupa tratamentul efectuat cu substante antiparazitare puse la dispozitie de Autoritatea de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, incidenta paduchilor - pusa in evidenta la recontrol - a scazut semnificativ de la 1,13 la mie la 0,28 la mie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.