Cheltuielile bugetului de stat sunt estimate pentru anul viitor la circa 64 miliarde lei, cu opt miliarde lei mai mult decat veniturile, cele mai mari sume urmand sa fie alocate educatiei, sanatatii, agriculturii, transporturilor si apararii, conform
Cheltuielile bugetului de stat sunt estimate pentru anul viitor la circa 64 miliarde lei, cu opt miliarde lei mai mult decat veniturile, cele mai mari sume urmand sa fie alocate educatiei, sanatatii, agriculturii, transporturilor si apararii, conform ultimei variante a proiectului de buget pe 2007. Autoritatile estimeaza pentru anul viitor un volum total al cheltuielilor bugetului de stat de 64,7 miliarde lei - cu 8,7 miliarde lei mai mult decat suma veniturilor - din care 12,3 miliarde lei cheltuieli de personal, 7,9 miliarde lei cheltuieli de capital si 4,8 miliarde lei pentru bunuri si servicii. O suma de 3,8 miliarde lei va fi cheltuita sub forma de subventii, iar 2,7 miliarde lei vor fi utilizate pentru rambursari de credite interne si externe.
Pentru invatamant sunt estimate cheltuieli de 8,5 miliarde lei, iar pentru sanatate si cultura sunt prevazute costuri de la bugetul de stat de 2,1 miliarde lei, respectiv de 1,1 miliarde lei. Din totalul cheltuielilor socio-culturale finantate de la bugetul de stat, 1,4 miliarde lei reprezinta sume necesare achizitiilor de bunuri si servicii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.