Inceputul lunii octombrie a venit la Bursa de Valori Bucuresti cu bani noi, ridicand nivelul indicilor la noi maxime. Bursa a fost dominata de cumparatori, resimtindu-se intrari masive de capital, in special pe segmentul SIF, desi in ultimele doua se

Inceputul lunii octombrie a venit la Bursa de Valori Bucuresti cu bani noi, ridicand nivelul indicilor la noi maxime. Bursa a fost dominata de cumparatori, resimtindu-se intrari masive de capital, in special pe segmentul SIF, desi in ultimele doua sedinte s-au observat usoare corectii la nivelul societatilor listate, semn ca in piata au fost investitori care au dorit sa isi marcheze profiturile.

Doua SIF depasesc maximele istorice

Schimburile realizate in piata au avut o valoare totala de 321,9 milioane, in crestere cu 64% fata de perioada precedenta. Pe parcursul saptamanii, societatile de investitii financiare au acoperit 64% din tranzactiile din piata, cu un rulaj de peste 200 milioane de lei. SIF Transilvania a reusit in sedinta din 3 octombrie sa atinga un nou maxim, de 2,51 lei/actiune, inchizand sedinta la un pret de 2,5 lei pe titlu. La nivelul intregii saptamani, SIF Transilvania a adus investitorilor un profit de 4,97%, la un rulaj de 32,6 milioane de lei. Nici SIF Oltenia nu s-a lasat mai prejos, astfel ca, in sedinta din 5 octombrie, a depasit pragul de 3,07 lei/actiune, stabilind un nou maxim de 3,12 lei/titlu. SIF Oltenia a crescut cu 9,5%, la 43,93 milioane de lei tranzactionati.
Au fost inregistrate volume ridicate de tranzactionare atat pe SIF Oltenia, cat si la SIF Moldova, in cazul careia rulajul a ajuns la 46 milioane de lei. Investitorii pe SIF Moldova au obtinut un profit saptamanal de 9,8%.

SIF cresc cu 19% in trei saptamani

"Dupa o crestere mai mult decat multumitoare - peste 19% in ultimele trei saptamani, SIF abia au atins nivelul din februarie. Este oare de asteptat ca aprecierea SIF sa continue, sau este prea mult sa ne asteptam la un castig atat de mare intr-o perioada atat de scurta? Raspunsul la aceasta intrebare este important pentru averea majoritatii investitorilor pe Bursa", a precizat, in analiza saptamanala, Andrei Anghel, analist la Confident Invest.
Cresterile inregistrate de segmentul SIF au sustinut saptamana trecuta intreaga evolutie a Bursei, astfel ca, pe ansamblul intregii perioade, toti indicii au inregistrat aprecieri importante. BET-FI, al societatilor de investitii financiare, a avut o crestere de 7,6%.

BET-C atinge un nou maxim

Indicele care arata trendul general al pietei a inregistrat un nou maxim, ajungand la 5.043,35 puncte. Pe intreaga perioada, indicele a avut o apreciere de 5,19%. Si indicele BET, al celor mai lichide titluri, care a urcat cu 4,67%, s-a apropiat de un nou maxim. Cresterile de pe cei doi indici au fost sustinute de evolutia titlurilor bancare, dar si de companiile petroliere. Banca Transilvania a adus investitorilor un profit de 6,6%, la rulaje in valoare de 31,5 milioane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.