Rusia va detine 51% din proiectul oleoductului Burgas-Alexandropolis, dupa ce reprezentantii Rusiei, Greciei si Bulgariei au ajuns la un acord in acest sens, informeaza AP, preluata de bloombiz.ro. Noul oleoduct va avea o capacitate de transport de 3
Rusia va detine 51% din proiectul oleoductului Burgas-Alexandropolis, dupa ce reprezentantii Rusiei, Greciei si Bulgariei au ajuns la un acord in acest sens, informeaza AP, preluata de bloombiz.ro. Noul oleoduct va avea o capacitate de transport de 35 milioane tone de titei pe an, fiind posibil sa se ajunga chiar pana la aproximativ 50 milioane tone. Valoarea totala a investitiei este estimata la aproximativ un miliard de euro, informeaza RIA Novosti.
Oleoductul Burgas-Alexandropolis ar putea fi dat in exploatare in anul 2009 sau 2010, a declarat Serghei Bogdantchikov, directorul general al grupului petrolier rus Rosneft.
"Rosneft va lua parte la acest proiect, cel putin ca un utilizator partial", a afirmat Sergey Naryshin, membru al consiliului director Rosneft.
Proiectul unui oleoduct care sa faca legatura intre portul Burgas (Bulgaria) si Alexandropolis (Grecia) este destinat sa creeze un nou traseu de livrare a petrolului rus spre piata europeana, americana si asiatica, evitand insa tranzitul Stramtorilor Bosfor si Dardanele.
Guvernele rus, grec si bulgar au semnat in aprilie 2005 un memorandum de intelegere referitor la constructia oleoductului Burgas-Alexandropolis. Presedintele rus, Vladimir Putin, cel bulgar, Gheorghi Parvanov, si premierul elen, Costas Caramanlis, au semnat, la Atena, o declaratie comuna privind cooperarea Rusiei, Bulgariei si Greciei la constructia oleoductului Burgas-Alexandropolis.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.