Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol a ajuns, "mai mult sau mai putin", la un consens privind reducerea productiei de petrol cu un milion de barili pe zi cat mai curand posibil, a declarat Edmund Daukoru, presedintele OPEC, citat de Reuters, p
Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol a ajuns, "mai mult sau mai putin", la un consens privind reducerea productiei de petrol cu un milion de barili pe zi cat mai curand posibil, a declarat Edmund Daukoru, presedintele OPEC, citat de Reuters, preluat de Mediafax. Totodata, Algeria va efectua o scadere a volumului de titei extras, a precizat Chakib Khelil, ministrul algerian al Energiei si Minelor.
"Exista un consens intre statele OPEC pentru reducerea productiei, iar Algeria a fost de acord sa scada productia", a spus Khelil.
Ministrul algerian nu a mentionat cantitatea de titei cu care va fi redusa productia.
Oficialul algerian a afirmat ca membrii OPEC discuta posibilitatea de a organiza o adunare de urgenta in perioada 18-19 octombrie, dar nu au ajuns inca la un acord cu privire la acest interval. "Important este ca OPEC sa ocupe o pozitie credibila in fata pietelor. De aceea este necesara organizarea unei reuniuni, pentru a lua o decizie privind reducerea productiei si a o implementa", a spus Khelil. Ministrul iranian al petrolului, Kazem Vaziri-Hamaneh, a declarat luna trecuta ca este de dorit un pret OPEC al petrolului de peste 60 de dolari barilul, ceea ce se traduce la un pret de comercializare al titeiului brut de 65 de dolari barilul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.